Teater

Lärare i teater vid Uppsala kulturskola.
Lärare i teater vid Uppsala kulturskola (från vänster): Maria Flink Opoku, Carolin Gille, Zara Eriksson, Åsa Lindgren och Malin Stintzing.

Genom enkla och roliga dramaövningar och improvisationstekniker tränar du fantasi, kreativitet, samspel och kommunikationsförmåga. Parallellt med övningar arbetar vi tillsammans fram en föreställning efter gruppens önskemål om att arbeta med manus eller genom improvisation. Kom och hitta dig själv genom att låtsas vara någon annan. 

Lokaler:
Uppsala kulturskolas teatersal på Björkgatan 26 (i gamla Bolandgymnasiets lokaler).
Storvretabiblioteket

Ålder: 6–20 år

Anmälan är tillfälligt stängd.
Höstens kursplatser släpps 30 maj kl 18.00.

OBS! Du måste vara folkbokförd i Uppsala kommun för att kunna söka.

 

Fördjupningskurs i teater

En kurs för dig som har erfarenhet av scenkonst och vill fördjupa och utveckla ditt skådespeleri. Kursen löper över två år och du bör vara beredd att satsa helhjärtat på teater under den tiden. 
 
Vi arbetar med grundläggande drama och teaterträning, där improvisation, berättarteknik, textanalys, kropp, rörelse och röst tar en stor plats.  
 
Under läsåret 23/24 kommer vi att jobba med en större produktion, därav vikten av hög närvaro. Repetitioner kan komma att läggas på helger, samt ibland andra dagar i veckan än den ordinarie lektionen.  
 
Vi har tolv platser med antagning varje år. Uttagning sker via inträdesprov. Provet består av en kortare scen, några teaterövningar och ett samtal. Kursen vänder sig till dig som är mellan 16-19 år. 

Kurstillfällen
Undervisningen fördelas på en till två lektioner i veckan, på måndag- och tisdagskvällar. C:a 3 timmar i veckan, totalt 84 timmar per läsår.

Kursens innehåll 
Läsåret 23/24 kropp, rörelse, röst. Vi arbetar mot en större produktion.
Läsåret 24/25 kropp, rörelse, röst, scenisk gestaltning, fördjupande text och rollannalys. Publikt framträdande.  

Intyg 
Du får ett intyg efter avslutad kurs. Minst 80 procents närvaro krävs för att du ska få intyg.

Ansök till fördjupningskursen här:

Länk till ansökan till fördjupningskursen läsåret 23/24 


Uppdaterad: